Jedi pripravljamo tudi z bio sestavinami

bio sestavineNOVO! BIO - jedi pripravljamo tudi z ekološko pridelanim mesom, zelenjavo in drugimi sestavinami! Dobavitelje skrbno izbiramo na eko tržnici, med izbranimi mesnicami in prodajalci eko zelenjave in sadja. Ekološko pridelane sestavine jedi so varnejše za zdravje, polnovredne, boljšega in polnega okusa!

Raziskave o ekološko pridelani hrani

»Raziskave so pokazale, da sadje in zelenjava gojena na ekološki način vsebuje več hranljivih snovi. To pa zato, ker tako pridelana hrana raste počasneje, česar posledica je postopno nabiranje hranljivih snovi. Organska hrana zato po navadi vsebuje veliko antioksidantov, vitaminov ter fitonutrinov. Gojiti oz. jesti ekološko pridelano hrano pa pomeni tudi manj kemikalij, saj veliki pridelovalci škropijo pridelek z raznimi sredstvi, ki pa niso nevarna le za škodljivce, ampak so nevarna vsem živim organizmom.

Zato, s tem ko uživamo ekološko pridelano hrano, uživamo manj strupov, ki se nabirajo v našem telesu. Organska hrana pa je sama po sebi tudi veliko bolj okusna. To je seveda težko dokazljivo v laboratorijih, vendar pa že enostaven preizkus z zavezanimi očmi daje očitne rezultate. Organska hrana, ker raste počasneje, razvije tudi več substanc, ki ji dajejo močnejši in boljši okus. Pa tudi samo okolje, v katerem rastejo ti pridelki je veliko boljše, saj kmetje gojijo zelenjavo na okolju prijazen način. Torej, imate dovolj razlogov zakaj je organsko pridelana hrana boljša? Če ste vi ali vaši prijatelji še vedno skeptični, je najbolje, da se prepričate na lastne oči.« s KUHARJEM NA DOMU!
Vir: http://www.bodieko.si