Aktualno

Pečemo domači kruh

MlinNaMuri-pecemo-domaci-kruhPečemo več vrst domačega belega, črnega, koruznega in polnozrnatega kruha! Moko kupujemo v izbranem mlinu in sicer v Babičevem mlinu na Muri pri Veržeju. 

Kruh je naše osnovno živilo v prehrani. Kruh je spečen iz testa, zamešanega iz najmanj moke, vode, soli in kvasa. Osnovnemu recepti lahko dodamo različne sorte moke, cela zrna ali začimbe. S kruhom je povezana cela vrsta opravil, od setve do mletve, uskladiščenja zrnja, mletja in same izdelave kruha do peke.

Vse od pradavnine naprej je kruh pomenil srečo in blaginjo, pomanjkanje in bedo, revščino in vojno. Usoda človeštva in zgodovina narodov je bila odvisna od kruha. Kruh je delil ljudi na revne in bogate, site in lačne, na gospodarje in podložnike. Stari Egipčani so z žitom plačevali delavce, kupovali obleke, obutev, itd. Kruh je v preteklosti pomenil mnoga hrepenenja, trpljenja, žlahtnosti, gorja in domačnosti. Kruh je bil merilo vsega dobrega: DOBER KOT KRUH. Danes nam kruh pomeni praznik, ima čarobno moč, je zdravilo, merilo blaginje, je predmet spoštovanja, je živilo preživetja.

Jedi pripravljamo tudi z bio sestavinami

bio sestavineNOVO! BIO - jedi pripravljamo tudi z ekološko pridelanim mesom, zelenjavo in drugimi sestavinami! Dobavitelje skrbno izbiramo na eko tržnici, med izbranimi mesnicami in prodajalci eko zelenjave in sadja. Ekološko pridelane sestavine jedi so varnejše za zdravje, polnovredne, boljšega in polnega okusa!

Raziskave o ekološko pridelani hrani

»Raziskave so pokazale, da sadje in zelenjava gojena na ekološki način vsebuje več hranljivih snovi. To pa zato, ker tako pridelana hrana raste počasneje, česar posledica je postopno nabiranje hranljivih snovi. Organska hrana zato po navadi vsebuje veliko antioksidantov, vitaminov ter fitonutrinov. Gojiti oz. jesti ekološko pridelano hrano pa pomeni tudi manj kemikalij, saj veliki pridelovalci škropijo pridelek z raznimi sredstvi, ki pa niso nevarna le za škodljivce, ampak so nevarna vsem živim organizmom.

Pred Vami in Vašimi povabljenimi gosti skuhamo izvrstne enolončnice!

Pred vami in Vašimi gosti pripravljamo razne enolončnice v kotličku, kot so: jota z mesom ali brez mesa, prekmurski bograč, bujta repa, srnin golaž s kruhovimi cmoki, jelenov golaž z brusnicami, ričet z mesom, telečja / piščančja obara z ajdovimi žganci, pasulj z mesom ali brez mesa, domača kmečka gobova juha z jurčki, brodet z belo / rumeno polento, dagnje (novozelandske) na beli / rdeči buzari,...
Novo v ponudbi! Enolončnice pripravljamo v atraktivnih, starinskih velikih bakrenih kotličkih s kuhanjem nad ognjem - s Kuharjem v živo (Kuhar na domu)!

 

Za več informacij o naročilih pokličite na gsm: 051 688 899 in
z veseljem Vam bomo ustregli!

 

Za Vas ali Vaše podjetje pripravljamo promocijske dogodke s kuhanjem V ŽIVO!

Ob npr. otvoritvi gostinskega lokala, predstavitvi sezonske ponudbe, predstavitev degustacijskih menujev, razne obletnice, rojstni dnevi, otroške zabave z animatorji, večerna zabava s poslovnimi partnerji, druženje s sodelavci, poslovitev ob koncu delovne dobe s kulinaričnim dogodkom v službi, itd. kuhamo, pripravljamo in pečemo na terenu npr.: razne enolončnice, školjke na buzari, brodet, ocvrte flancate, palačnike z različnimi nadevi, carski praženec, sveže pečeni kostanj, kuhano vino, klobasice z gorčico in s hrenom, itd...

Kontakt

Štrk d.o.o.
Gerbičeva 17
1000 Ljubljana
Tel: 051 688 899
Email: info@kuhar.nadomu.si

Delovni čas

Pon. 8.00-24.00
Tor. 8.00-24.00
Sre. 8.00-24.00
Čet. 8.00-24.00
Pet. 8.00-24.00
Sob. 8.00-24.00
Ned. 8.00-24.00

Facebook

facebook