Pečemo več vrst domačega belega, črnega, koruznega in polnozrnatega kruha! Moko kupujemo v izbranem mlinu in sicer v Babičevem mlinu na Muri pri Veržeju.
Kruh je naše osnovno živilo v prehrani. Kruh je spečen iz testa, zamešanega iz najmanj moke, vode, soli in kvasa. Osnovnemu recepti lahko dodamo različne sorte moke, cela zrna ali začimbe. S kruhom je povezana cela vrsta opravil, od setve do mletve, uskladiščenja zrnja, mletja in same izdelave kruha do peke.
Vse od pradavnine naprej je kruh pomenil srečo in blaginjo, pomanjkanje in bedo, revščino in vojno. Usoda človeštva in zgodovina narodov je bila odvisna od kruha. Kruh je delil ljudi na revne in bogate, site in lačne, na gospodarje in podložnike. Stari Egipčani so z žitom plačevali delavce, kupovali obleke, obutev, itd. Kruh je v preteklosti pomenil mnoga hrepenenja, trpljenja, žlahtnosti, gorja in domačnosti. Kruh je bil merilo vsega dobrega: DOBER KOT KRUH. Danes nam kruh pomeni praznik, ima čarobno moč, je zdravilo, merilo blaginje, je predmet spoštovanja, je živilo preživetja.